-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Wydawnictwo Lekarskie PZWL
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.
Spis treści
Część ogólnaZapotrzebowanie energetyczne
Składniki pokarmowe
Ocena zdrowotna produktów spożywczych
Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
Przyprawy ziołowe, warzywne i korzenne przyjazne w chorobach przewodu pokarmowego
Charakterystyka i zastosowanie diet w chorobach przewodu pokarmowego
Część szczegółowa
Przepisy potraw stosowanych w chorobach przewodu pokarmowego
Piśmiennictwo
Alfabetyczny spis potraw
Książka
-
ISBN:
978-83-200-4862-9
-
Autor:
Zofia Wieczorek-Chełmińska