-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Uniwersytet Jagielloński
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 2001, wyd. 1, Format 170 x 240, objętość 116 str., oprawa miękka
W podręczniku Autor przedstawia skomplikowane zagadnienia dotyczące oceny stanu odżywiania, podaży składników odżywczych i prowadzenia oraz monitorowania żywienia pozajelitowego i dojelitowego w sposób niezwykle prosty.
Wynika to zarówno z umiejętności dydaktycznych, jak i rozległej wiedzy oraz doświadczenia zdobytego w ciągu wielu lat pracy z chorymi dziećmi.
Podręcznik przyczyni się do upowszechnienia wiedzy na temat leczenia żywieniowego wśród lekarzy i studentów oraz pomoże w podejmowaniu decyzji, kiedy, jak i u kogo zastosować żywienie pozajelitowe lub dojelitowe, które jest dziś nieodłącznym, chociaż często niedocenionym elementem leczenia ciężko chorych.
Spis treści
1. Rozwój leczenia żywieniowego - rys historyczny, Leczenie żywieniowe czy karmienie?2. Składniki odżywcze diet enteralnych i roztworów do odżywiania pozajelitowego
4. Odżywianie dojelitowe
5. Powikłania odżywiania dojelitowego
6. Odżywianie pozajelitowe
7. Obliczanie składu roztworów do odżywiania pozajelitowego
8. Powikłania odżywiania pozajelitowego
9. Monitorowanie prowadzonego leczenia żywieniowego.