-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Uniwersytet Jagielloński
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Kraków 1999, wydanie 2, format 165 x 235, objętość 240 str., oprawa miękka
Jak wskazują badania epidemiologiczne i praktyka kliniczna, zaburzenia jedzenia występują głównie u młodych dziewcząt i kobiet. Są tym zjawiskiem, w którym ogniskują się podstawowe pytania i dylematy dotyczące tożsamości współczesnej kobiety, jej roli psychoseksualnej, przeżywania własnej cielesności, sposobu, w jaki odczytuje ona oczekiwania kulturowe dotyczące sukcesu i atrakcyjności.
Na treść pracy składa się przegląd aktualnych poglądów na temat etiologii, przebiegu oraz leczenia anoreksji i bulimii psychicznej, wzbogacony o własne doświadczenia kliniczne ośrodka.
Spis treści
1. Klinika zaburzeń jedzenia2. Rozumienie zaburzeń odżywiania się
3. Leczenie zaburzeń odżywiania się
4. Opisy procesów psychoterapii pacjentów z zaburzeniami odżywiania się
Książka
-
ISBN:
83-233-1179-X
-
Redaktor:
Barbara Józefik