Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Ewa Carnecka-Skubina,
Waga produktu: 0.320 kg
EAN: 9788372449375
Wysyłka od: 9.00 PLN
Wydawca: SGGW

Warszawa 2012, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 232 str., oprawa miękka

W krajach o gospodarce rynkowej udział wydatków na usługi gastronomiczne jest znaczny, gdyż w miarę rozwoju społeczno-gospodarczego rośnie skłonność do korzystania z tych usług. Obserwuje się też rozszerzanie zakresu funkcji gastronomii, która oprócz funkcji oszczędzania i zagospodarowania wolnego czasu konsumentów korzystających z jej usług, sprzyja rozwojowi relacji społecznych (spotkania ze znajomymi, zawieranie nowych znajomości itd.), dostarcza gotowe posiłki do gospodarstw domowych, a także organizuje przyjęcia okolicznościowe w lokalu i poza nim (catering).

Spis treści

Wstęp
1. Usługi gastronomiczne
2. Reklama i promocja w gastronomii
3. Aranżacja sali konsumenckiej w zakładzie gastronomicznym
4. Personel w gastronomii
5. Zasady obsługi gości w gastronomii
6. Karty menu
7. Zasady nakrywania do stołu
8. Zasady serwowania potraw
9. Organizacja przyjęć okolicznościowych
10. Zastosowanie systemów komputerowych w gastronomii
11. Kontrola jakości usług
12. Reklamacje

Książka

  • ISBN: 

    978-83-7244-937-5

  • Autor: 

    Ewa Carnecka-Skubina

Inne tytuły z tej serii:

aaa ssss