Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Rudnicka Anna, Helena Ciborowska,
Waga produktu: 0.950 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 10.50 PLN

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Spis treści

1. Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
2. Klasyfikacja i charakterystyka diet
3. Żywienie w wybranych chorobach
4. Żywienie dzieci zdrowych i chorych
Piśmiennictwo
Skorowidz

Parametry

  • Tytuł: 

    Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

  • ISBN: 

    9788320048674

  • Autor: 

    Rudnicka Anna, Helena Ciborowska

  • Rok wydania: 

    2021

  • Numer wydania: 

    4

  • Liczba stron: 

    658

  • Szerokość produktu: 

    16.5

  • Wysokość produktu: 

    23.5

  • Okładka: 

    miękka

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...