Wczytuję dane...
Autor, Redaktor: Michael Montignac,
Waga produktu: 0.340 kg
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 5.99 PLN
Wydawca: Artivitae

Warszawa 2010, wydanie 2, format 145 x 205, objętość 266 str., oprawa miękka

Autor tłumaczy, w jaki sposób kształtują się predyspozycje do tycia jeszcze w życiu płodowym. Według udowodnionej naukowo koncepcji Michela Montignaca prawdziwą przyczyną otyłości jest nieodpowiedni dobór produktów spożywczych oraz zła jakość żywności przetworzonej przemysłowo. Lektura tej książki pozwoli rodzicom zrozumieć, jak ważny jest dobór produktów w diecie ich dzieci, i uwierzyć, że otyłość jest procesem odwracalnym, niezależnie od wieku i płci.

Spis treści

Wstęp
Definicja otyłości dzieci
Problem otyłości we współczesnych społeczeństwach
Skutki otyłości dziecięcej
Przyczyny otyłości dziecięcej
Podanie w wątpliwość koncepcji równowagi energetycznej
Natura spożywcza pokarmów
Rewolucja pokarmowa
Główna przyczyna otyłości: hiperinsulinizm
Odżywianie się przyszłych rodziców
Dieta kobiety ciężarnej
Odżywianie noworodka
Różnorodność pokarmowa
Odżywianie dziecka (od ukończenia drugiego roku życia do okresu dojrzewania)
Czy żywność przetworzona jest odpowiednia dla dzieci?
Nawyki żywieniowe młodzieży
Aneks 1. Podstawy naukowe metody MONTIGNAC
Aneks 2. Metabolizm wapnia w organizmie ludzkim
Aneks 3. Konsekwencje palenia papierosów

Książka

  • ISBN: 

    978-83-88108-29-7

  • Autor: 

    Michael Montignac

Inne tytuły z tej serii:
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...